Op deze pagina vind je informatie over de International Association of Diving Schools (I.A.D.S.) opleidingen die binnen onze club worden verzorgd; hoe je in kunt stromen met een brevet van een andere opleidingsvorm op zak en wat je ongeveer aan materialen nodig hebt.

De onterechte reputatie van de Nederlandse onderwaterwereld willen wij graag uit de wereld helpen. Ook hier in Nederland kun je erg mooi duiken, daar hoef je geen 800 km te reizen. De watertemperatuur en zicht is natuurlijk anders dan in de tropen. Maar toch valt er veel te ontdekken. De erkende duikopleidingen van de I.A.D.S. zijn aan deze plaatselijke omstandigheden aangepast. Vandaar dat wij stellen dan een duiker/duikster die hier is opgeleid, overal te wereld veilig kan duiken! De I.A.D.S. is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Federatie (NOF).

V.W.V. is met nadruk een duikvereniging en geen duikschool. Clubleden worden dan ook gevraagd een steentje bij te dragen in het verenigingsleven. Mensen die graag alleen hun duikbrevet willen hebben, zonder deel te willen nemen aan het verenigingsleven, zijn beter af bij een commerciële duikschool.

De opleidingen bij V.W.V. starten meestal in januari als er animo voor is en als er instructeurs/instructrices beschikbaar zijn. Gemiddeld duurt een opleiding voor een brevet een half jaar en daarna heb je de mogelijkheid om rustig wat meer ervaring op te doen met je buddy’s binnen de club, waarna je door kan stromen naar een opleiding voor een hoger brevet.

De duik-opleiding volgens I.A.D.S. normen kan als volgt worden onderverdeeld:

Specialties

Alle specialties worden verzorgd door eigen instructeurs en vinden plaats volgens de I.A.D.S. richtlijnen. Nadat aan alle eisen is voldaan krijg je dus het bijbehorende brevet.